FÖRNYBARA NYHETER

Januari 2021

ingeteam

Ingeteam vinner kontrakt för att bygga lagring för Storbritanniens National Grid

Den spanska lagringsspecialisten Ingeteam SA meddelade på tisdag att man nyligen har tilldelats ett kontrakt för att bygga ett 5-MW energilagringssystem baserat på superkondensatorer i Storbritannien.

Ingeteams lösning kommer att göra det möjligt för den brittiska överföringssystemoperatören, National Grid, att få lokal information om tröghet i realtid och fatta beslut om storlek och placering av eventuella hjälpsystem som krävs för att bibehålla energisystemets stabilitet, säger företaget.

Ons 13  11:41

Källa: Renewables Now  läs mer

myanmar

Solenergi i Myanmar

En av Myanmars ministerium strategier är att öka användningen av förnybara energiresurser i landet. Rapporten uppgav också att Myanmar kommer att inleda en utvecklingsbana med låg koldioxidutsläpp och grön ekonomi som prioriterar effektiv användning av naturresurser.

Vattenkraft är den främsta energikällan för elproduktion i Myanmar. utgör två tredjedelar av den totala elproduktionen i landet. Resten kommer från fossila bränslen, med gas som huvudbränsle följt av kol och olja.

Nu kommer ett ambitiöst mål för förnybar energi, vilket är att öka andelen förnybar energi i elproduktionen till 12 procent till 2025.

Ons 13  11:01

Källa: Renewables Now  läs mer

Vill du ha vårt dagliga nyhetsbrev?

Skriv Dina synpunkter på dagens nyheter